Referenciák

Ezen az oldalon felsorolunk néhány érdekesebb projektet a teljesség igénye nélkül, amelyeket mi vezettünk vagy amelyekben részt vettünk.

Természetesen sok más projekten is dolgozunk, melyeket itt nem sorolunk fel projektek bizalmas volta vagy üzleti okok miatt.

Amennyiben további információra van szüksége referenciáink tekintetében, kérjük, keressen bennünket a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségeinken!

Környezetvédelmi átvilágítások (Environmental Due Diligence Assessments), Magyarország, környező országok

Az ilyen auditokra rendszerint akkor kerül sor, amikor egy portfólió vagy egyes telephelyek egy üzleti tranzakció során egy cég egy másik cég tulajdonává válnak. A vevő ilyenkor az elvárható gondosság elvén meg kíván győződni arról, milyen környezetvédelemmel kapcsolatos, az adás-vételt befolyásoló környezeti károk, szennyeződések, problémák lehetnek a megvenni kívánt területeken, telephelyeken.

Érintett iparágak többek között: élelmiszergyártás, műanyag csomagolóanyag gyártás, autóalkatrész gyártás, mezőgazdasági területek, stb..

Jogszabályi megfelelőséget vizsgáló auditok végzése különböző multinacionális nagyvállalalatoknál, Magyarország

Az ilyen projektek során rendszerint az anyavállalat által elvárt, a jogszabályi követelményeknek való megfelelés helyzetéről kell megbizonyosodnunk. Függően a körülményektől önállóan, vagy egy belső audit team tagjaként, szakértőként kell elvégeznünk egy ilyen munkát. A jelentések rendszerint angolul készülnek.

Érintett iparágak többek között: építőipar, festékgyártás, gyógyszergyártás, csak hogy néhányat említsünk.

Környezetvédelmi megbízotti szolgáltatások

Jelenleg is több cégnek végezzük környezetvédelmi megbízotti feladatainak ellátását. Az ügyfelek között hazai és multinacionális vállalkozások egyaránt megtalálhatóak, melyek változatos iparágakban érdekeltek.

Ez, amellett, hogy a mindennapi környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok napi rutinjában szerzett tapasztalatunkat erősíti, lehetővé teszi a különböző vállalati kultúrák megismerését és a hozzájuk való hatékony alkalmazkodást, ezáltal az ügyfelek igényeinek való megfelelést.

EHS Auditrendszer kiépítése

A projekt célja, hogy egy olyan egyszerűen, könnyen és hatékonyan használható rendszert alakítsunk ki, amely a környezetvédelemmel és az egészség- és munkavédelemmel kapcsolatos információk megfelelő minőségben való elérhetőségében segíti a repteret üzemeltető társaság vezetőségét, mely ezáltal a három területtel kapcsolatos információk birtokában racionális és hatékony döntéseket hozhat. A projekt részét képezi a dokumentációs rendszer előkészítése, az érintettek oktatása, a rendszer teljes körű bevezetése.

EHS menedzsment rendszer kiépítés, multinacionális elektronikai gyártó cég, Szlovákia

Ebben a projektben egy ISO 14001 és OHSAS 18001 szabvány követelményeinek megfelelő menedzsment rendszer kiépítése és felkészítése volt a feladat. A 6 hónapig tartó projekt során multikulturális környezetben, az anyavállalat igényeit is szem előtt tartva, szlovák kollégákkal és alvállalkozóval együtt kellett biztosítanunk a tanúsító audit sikerességét a projekt végén.

ISO 14001 oktatások: Auditor / Vezető auditor tanfolyam – az IRCA (International Register of Certificated Auditors) által akkreditált tanfolyam

Az elmúlt években több ilyen tanfolyamot is tartottunk a TÜV Rhenland Akadémiával együttműködve.

Ezeket az 5 napos tanfolyamokat angol nyelven tartjuk és az ISO 14001 szerint kiépített menedzsment rendszerek az ISO 19011 szabvány követelményeinek megfelelően történő auditálását oktatjuk.

A tanfolyam végén a résztvevők szigorú kritériumok szerint írásban vizsgáznak. Sikeres vizsga esetén a résztvevők az IRCA-nál (International Register of Certificated Auditors) regisztrálhatják magukat.

Környezetvédelmi oktatás és auditor training, multinacionális gépipari gyártócég, Magyarország

A háromnapos training célja az volt, hogy a résztvevőket megismertesse a legfontosabb EU-s környezetvédelmet és kémiai biztonságot érintő rendeleteivel, direktíváival és hogy felkészítse őket a cég beszállítóinak környezetvédelmi auditjaira. Mindezt elméletben és gyakorlatban egyaránt.